Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chevrolet > Astro > M Bodies
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-14-2010, 04:24 PM   #1
ddoug1
AF Newbie
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cedar City, Utah
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Temp gauge acting funny and van surging

hi
we live/drive on dirt roads. lots of shaking. '00 astro van started slightly hesitating and the temp gauge would drop. temp gauge would come back to normal and van would run as it should. on pavement it runs ok until a rough spot.

now the temp gauge shows no temp. van seems to run fine.

noticed some sort of sensor on the driver's side of the upper coolant hose and thermostat housing. ideas what the senor might be?

is the temp sensor on driver's side of engine block?

thanks

dick
ddoug1 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2010, 08:42 PM   #2
old_master
Advisor/Moderator
 
old_master's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Belleville, Michigan
Posts: 5,183
Thanks: 6
Thanked 102 Times in 95 Posts
Re: Temp gauge acting funny and van surging

Your 2000 4.3L has 2 temp sensors. The one for the ECM is located next to the thermostat housing. The sensor for the temp gauge in the dash is located in the driver side cylinder head between cyls 3 & 5. Two totally separate circuits, not related to each other in any way.

Might want to check the connections behind the underhood fuse panel, common for them to corrode and loosen up. There's a wad of red wires back there, check them all very close.
__________________
You have to know how it works,
to figure out why it doesn't.
old_master is offline   Reply With Quote
 
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Temp Gauge Acting Weird madmatt2024 Windstar 10 12-06-2007 12:09 AM
Fuel gauge acting funny red96z3 Z3 9 03-29-2006 07:42 AM
Temp gauge acting NUTS pete44 Cherokee 1 08-21-2005 01:32 PM
temp gauge acts funny ... Hormonx Mustang Problem Diagnosis 2 05-31-2005 11:05 AM
Temp Gauge acting funny - Possible Thermostat Problem? atoyota4x4 Intrigue 3 01-03-2005 10:42 AM

Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks

Tags
gauge, hesitates, sensor, temp
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chevrolet > Astro > M Bodies

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:06 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts