Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Eagle > General Discussion
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-22-2005, 08:21 PM   #1
Talon_96
AF Newbie
 
Join Date: Mar 2005
Location: Louisville, Kentucky
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to Talon_96
Question Something wrong with my damn motor...

Hey guys, I have a problem. Ok, ok, I have more than one.

I just bought a 1996 Eagle Talon ESi off my cousins friend for $450, the trunk doesent stay up, and the speedometer doesent light up at night, but that doesent matter to me.

What worries me is that whenever i turn my engine on, it will make a noise kind of like a clank clank clank clank. My brother says its the valves, my auto-mechanic teacher says its the cam & valve timing, and my cousin thinks its something to do with the crank.

I dont know which one it is, and this spring break Im planning to pull my motor out and check it out. Can you guys give me some ideas/suggestions what it is? I would really appreciate it.

My other problem is the front part of my frame, wher my bumper is, is knocked about 4-5 inches to the right. I was thinking about tying one end of the Talon to a tree and get my brothers van and pull the frame back to how its supposed to be. Do you guys think thats a good idea?

Please respond ASAP as spring break is next week.
Talon_96 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2006, 08:01 AM   #2
Snake377
AF Newbie
 
Snake377's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Colorado, Colorado
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Something wrong with my damn motor...

ok lets start with this, the noise you hear is most likely a timing problem. It sounds like your exhaust valves may be coming into contact with the piston. Pretty serious problem. Next as far as the truck ..you need new strut rods..and probally have a bad bulb in the dash. best bet is to take out the plugs and scope the motor. look for any scarring on the top of the piston. let me know what you find and ill see what help i can offer.
Snake377 is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Eagle > General Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:26 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts