Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Eagle > General Discussion
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-01-2005, 11:50 PM   #1
cluster
AF Newbie
 
Join Date: Feb 2005
Location: Toronto
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to cluster Send a message via MSN to cluster
Eagle Trouble PLEASE HELP

1992 Eagle 2000 GTX
2.0 DOHC
Auto
Car is from the U.S

Problem
The Idle Will Rev at 2500rpm when i start the car then drop to 1000
but then it starts to bounce from 500 to 1500 Seems to be ok these last couple of days it was -10 But when the weather starts to warm up the problem comes back

I was told it was the Idle Air control Motor So i picked one up
$280 later and the problem is still there


Please Help
No one in my area seems to be able to tell me whats wrong
And it's really do \ing a # on the trans
cluster is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2005, 09:53 PM   #2
rawhead
AF Newbie
 
Join Date: Feb 2005
Location: DeSoto, Missouri
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I had the same problem on the 1996 Talon a few years ago: checked the plugs and wires, noticed oil around the number 2 spark plug wire. I think this was causing it to misfire. All it took to correct was to take the top cover off and put new "o" rings on it . I'm no mechanic, and can't recall all the correct names for things, but it ended up being something I was able to do with about $70 dollors in new parts , including the plugs and wires and rubber "o" rings. Check your plug wires, just pull them out if the engine is similar to my "96. If you have oil around them, I would bet that is your problem.
rawhead is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 03:09 AM   #3
cluster
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Feb 2005
Location: Toronto
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to cluster Send a message via MSN to cluster
fixed

It seems it was the Idle Air control Motor

I just failed to blow out all the Carbon that was built up
cluster is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Eagle > General Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:56 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts