Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chevrolet > Avalanche | C&K | Silverado | Suburban | Tahoe > Avalanche
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-31-2017, 03:58 PM   #1
dna9656
AF Newbie
 
Join Date: Nov 2010
Location: Port Orchard, Washington
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Static in radio

I got static in my after market radio. I have grounded the radio's case to no avail so I think it must be on the + line. It comes from he brake light switch, power windows and other on/off switching. Ideas?
dna9656 is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2017, 04:38 PM   #2
Stealthee
Your worst nightmare
 
Stealthee's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Smithfield, Pennsylvania
Posts: 5,311
Thanks: 4
Thanked 122 Times in 119 Posts
Re: Static in radio

You have any LED lights? LED's put off a frequency that can interfere with radio.
__________________
Stealthee is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2017, 04:43 PM   #3
dna9656
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Port Orchard, Washington
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Static in radio

Quote:
Originally Posted by Stealthee View Post
You have any LED lights? LED's put off a frequency that can interfere with radio.
yeah the PO installed LEDs in the dome positions but while I got a steady hum (and that's prolly the LEDs you mentioned that I had not thought about) This static clicks when you apply and release the brakes or operate the windows.
dna9656 is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2018, 07:34 AM   #4
j cAT
AF Fanatic
 
Join Date: Oct 2007
Location: EVERETT, Massachusetts
Posts: 10,799
Thanks: 5
Thanked 431 Times in 430 Posts
Re: Static in radio

grounding the radio case is not a common task as it is grounded when mounted. is this radio with a proper interface connector ? if not then purchase one and it should work out . the speakers must NOT be using the metal sheet metal of the vehicle. OR touching the sheet metal ...as a return to amp.
j cAT is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2018, 10:09 AM   #5
dna9656
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Port Orchard, Washington
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Static in radio

Quote:
Originally Posted by j cAT View Post
grounding the radio case is not a common task as it is grounded when mounted. is this radio with a proper interface connector ? if not then purchase one and it should work out . the speakers must NOT be using the metal sheet metal of the vehicle. OR touching the sheet metal ...as a return to amp.
Thanks for responding!
The PO (Prev. owner) CUT the factory connector OFF and used BUTT connectors to join Pioneer's wires to GM's. The radio is mounted with plastic brackets so the only thing left was the rear bracket/brace and it's screwed into plastic as well so I grounded the chassis of the radio. The Truck came with a premium sound system so the speakers don't have to use chassis ground to work. I think there is something going on with the power supplies to the radio, I think the radio might be connected to a circuit that isn't shielded.
Your thoughts would be appreciated!
dna9656 is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2018, 11:15 AM   #6
j cAT
AF Fanatic
 
Join Date: Oct 2007
Location: EVERETT, Massachusetts
Posts: 10,799
Thanks: 5
Thanked 431 Times in 430 Posts
Re: Static in radio

the radio most likely not the problem but with the hacker connections that is most likely the cause.. check that the radio is connected to the radio fuse . pull fuse .. then radio ground where is that connected possible wrong wire .

using the harness radio adapter for a after market radio this most all times has no issues .. a lot of wires so could be connected wrong ..

one example radio is always on with key in your pocket ....
j cAT is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2018, 11:25 AM   #7
aleekat
AF Enthusiast
 
Join Date: Dec 2001
Location: clarksville, Tennessee
Posts: 1,287
Thanks: 1
Thanked 133 Times in 130 Posts
Re: Static in radio

Quote:
Originally Posted by dna9656 View Post
I got static in my after market radio. I have grounded the radio's case to no avail so I think it must be on the + line. It comes from he brake light switch, power windows and other on/off switching. Ideas?
I would remove the power line from the brake switch and connect it to the factory + for the radio.
__________________
Post back, that's what makes Forums Work.
aleekat is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks

Tags
static/audio
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Chevrolet > Avalanche | C&K | Silverado | Suburban | Tahoe > Avalanche

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:22 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts