Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Ford > Crown Victoria
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-02-2017, 01:19 AM   #1
BillyDCJ
AF Newbie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Lenoir, North Carolina
Posts: 26
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
07 P-71 tranny delay going into drive

after the delay it works fine when we got the car there was a pretty good size dent in the fluid pan we changed the filter and fluid and the selonoids and it still takes about 4 seconds to go into drive any help would really help .
BillyDCJ is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2017, 01:24 AM   #2
silicon212
Confoundingly Lucid
 
silicon212's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Mesa, Arizona
Posts: 3,887
Thanks: 5
Thanked 30 Times in 30 Posts
Send a message via ICQ to silicon212
Re: 07 P-71 tranny delay going into drive

Does it slip during any shift (i.e. engine 'flares' during shift)? Sounds like a low pressure issue. If you changed the filter, make sure that the seal from the old one was not stuck in the valve body. Does it make any growling or whining sounds in gear?
__________________
1988 9C1 - Modified LM1 @ 275HP/350TQ - TH700R4 - 3.08 8.5" Disc Rear - see it at http://www.silicon212.org/9c1!
2005 Crown Vic P71 - former AZ DPS - 4.6 liters of pure creamy slothness!
1967 El Camino L79/M20 old school asphalt raper

Remember - a government that is strong enough to give you everything you need, is also strong enough to take everything you have.
silicon212 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2017, 12:08 AM   #3
BillyDCJ
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Mar 2009
Location: Lenoir, North Carolina
Posts: 26
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 07 P-71 tranny delay going into drive

Thanks for the reply but the 4 second delay is the only problem and thats for Drive it goes right in to reverse and after the delay it changes great..
BillyDCJ is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Ford > Crown Victoria

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 11:00 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts