Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Ford > Club Wagon
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-09-2014, 03:37 PM   #1
BOB LECH
AF Newbie
 
BOB LECH's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: lawrenceville, New Jersey
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Didn't see Country Squire So I picked Club Wagon

I restored a 1989 Ford Country Squire to near show room condition.I blew a front brake line and took care of that..
My problem is that when the car is parked,the tail lights go on.Tail lights only.All oter lights,4 ways,brakes,turns are fine.
I have to pull the clamps off the battery so I don't have to keep jump starting it.At times I can insert the key and turn it on and off and they stay off for a few hours.
Any help is very much appreciatted.
Thank you
BOB LECH
BOB LECH is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2014, 07:55 PM   #2
65comet
AF Enthusiast
 
65comet's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porter, Indiana
Posts: 805
Thanks: 7
Thanked 65 Times in 63 Posts
Re: Didn't see Country Squire So I picked Club Wagon

Are you sure it is the tail lights and not the brake lights? Sometimes the wires get crossed and the brighter brake filament is lit for tail lights and vice versa. So then you have two problems. The brake light switch on the brake pedal arm is probably your other problem. The switch itself could be bad or it could be out of position and not closing fully.
65comet is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2014, 05:32 AM   #3
BOB LECH
AF Newbie
Thread starter
 
BOB LECH's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: lawrenceville, New Jersey
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Didn't see Country Squire So I picked Club Wagon

Quote:
Originally Posted by 65comet View Post
Are you sure it is the tail lights and not the brake lights? Sometimes the wires get crossed and the brighter brake filament is lit for tail lights and vice versa. So then you have two problems. The brake light switch on the brake pedal arm is probably your other problem. The switch itself could be bad or it could be out of position and not closing fully.
Yes,
I rapped on the front and rear bumpers,the frame from front to back and I can't make them go off.When the tail lights go on,all I do is put in the key,turn it on but not start,the lights go off and will come back on in a half hour or almost a full day.
All lights work fine when driving and side marker lights also come on.
When their on I step on the brake and I see them get very bright so that tells me it's the tail lights staying on and i;m at a total loss at this point.
I replaced the turn and 4 way flashers.
Been a mechanic for 30+ years but I think this is the one job that gives me a feeling i'm not going to be able to fix.
Thanks for responding
BOB LECH
BOB LECH is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2014, 12:40 PM   #4
BOB LECH
AF Newbie
Thread starter
 
BOB LECH's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: lawrenceville, New Jersey
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Re: Didn't see Country Squire So I picked Club Wagon

Quote:
Originally Posted by 65comet View Post
Are you sure it is the tail lights and not the brake lights? Sometimes the wires get crossed and the brighter brake filament is lit for tail lights and vice versa. So then you have two problems. The brake light switch on the brake pedal arm is probably your other problem. The switch itself could be bad or it could be out of position and not closing fully.
Hi 65 Comet,
Well I went with a new brake switch and still have the problem.
For now I gave up because my brain needs a rest.
Many thanks for responding.
I will try and see what I can do Monday and I will post the results
Have a nice weekend
BOB LECH AF2Q

Last edited by BOB LECH; 10-11-2014 at 12:41 PM. Reason: typos
BOB LECH is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Ford > Club Wagon

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:43 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts