Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Cadillac > Fleetwood
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-08-2020, 07:51 PM   #1
SocketB
AF Newbie
 
Join Date: Jan 2020
Location: Cars
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Micro Relay Wiring, Is This Correct

1993 Cadillac Fleetwood Brougham micro relay wiring, the Arrows i'm pointing at the pins are they correct? because these micro relay only say D1, D2, D3, D4 and D5

SocketB is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2020, 09:43 AM   #2
brcidd
AF Enthusiast
 
brcidd's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: troy, Ohio
Posts: 2,263
Thanks: 2
Thanked 164 Times in 162 Posts
Re: Micro Relay Wiring, Is This Correct

yes you have it-- also pin 87a would be the normally closed contact you did not label.

I take it you are installing your own generic relay in parallel to the OEM relay. Not sure why you want to do this, OEM relay may be really expensive is my only guess.

Also, I find it very rare that the relay is the issue- I assume you have tested inputs and outputs, along with amp draw to know for sure.
__________________
Automotive A/C Engineer with:
'99 IH 4700 Toy Hauler
(2) '95 GEO Prizms both maroon
'99 GMC Yukon
'95 Chev 3500, 454 Dually Crew Cab- 145k miles-
Wife's Camel trailer puller.
'94 Astro- 370k miles
'94 Firebird Formula- 5.7L 180k miles- gone-
'92 Chevy Lumina Van 3.8L 264k
'86 GMC S-15 - 2.8L 154k
'87 Buick Park Ave . 187k
'86 Buick Park Ave 3.8L 199k miles- gone
'77 Chevy Vega- 2.5L 175k miles gone but not forgotten
'68 Camaro 396 4 spd RS/SS -72k miles-
brcidd is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2020, 12:46 PM   #3
SocketB
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Jan 2020
Location: Cars
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Micro Relay Wiring, Is This Correct

Quote:
Originally Posted by brcidd View Post
yes you have it-- also pin 87a would be the normally closed contact you did not label.

I take it you are installing your own generic relay in parallel to the OEM relay. Not sure why you want to do this, OEM relay may be really expensive is my only guess.

Also, I find it very rare that the relay is the issue- I assume you have tested inputs and outputs, along with amp draw to know for sure.
The relay in the schematic is different from the one in my car this problem begun when i had started up the car to let it run then all of the sudden it just died slowly that right there tells me its the fuel pump because i have fuel in the tank and it was the fuel pump because when i took down the fuel tank remove the pump and put my multi meter on continuity to test the fuel pump motor with the multi meter the multi meter didn't beep so its the final confirmation the fuel pump motor is bad.

Then i change the fuel pump then try to start the car then found out i had a fuel leak on the right side of the engine then i didn't work on my car in months then i finally change the bad hose then try to start the car the car crank but still wouldn't run i check for fuel at the fuel rail and there was none when i use a screw driver to push the schrader valve then i took down the tank again and i saw the black rubber that was around the fuel pump was melting i assume maybe because of bad gas add new gas then i remove the pump from the fuel pump assembly then i installed another pump with a new filter.

So this part here i never did before i didn't know about relays that much so i made a mistake and jump a wire from pin 85 to pin 87 i wanted to jump it from pin 87 to pin 30 but i learn from my mistake, so i was told the ECM is toast, i purchase a new ECM i remove the CalPak from the old ECM to the new ECM but i'm still not getting power on pin 85 when the Ignition is turned on and also the the 10A fuse for the fuel pump was blown when i made the the mistake and i had replaced it with another 10A fuse the new ECM still not activating pin 85 of the relay is there another hidden relay i should look for?

The relay in the schematic is different from the relay in my car, the relay in my car has the two pins in the middle not the side i'm not talking about the bottom 3 pins i'm talking about the top two pins, here is a relay i found with typical numbers on it and this is my relay

SocketB is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Cadillac > Fleetwood

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:26 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts