Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online! 
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Mercury > Sable
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-21-2006, 06:50 PM   #1
CoastalOrphan
AF Newbie
 
Join Date: Sep 2006
Location: Greenhills, Ohio
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
'97 Sable Trans suddenly stopped working

I have a '97 Sable with the DOHC V6, auto trans and around 165,000 miles. Trans and engine both have always seemed strong...no history of trans slip. As I was driving the other day around 35mph my trans just stopped working. I was in gear and revving but no power. I pushed the car home. I can go thru all the gears as normal and the car doesn't move in park...however, none of the other gears respond. Is there a electrical plug somewhere that may have come loose that would make a trans suddenly stop working? All fluids are normal and clean. Car has been well maintained. Any ideas?
Note: My girlfriend said she drove her car off the edge of curb earlier that day and the drivers side bounced a bit, but I inspected the car and see no damage or evidence. I mention this because I'm thinking maybe a jarring bounce could loosen an electrical connection.
CoastalOrphan is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2006, 10:38 AM   #2
rogerlh
AF Newbie
 
Join Date: Feb 2006
Location: alexandria, Virginia
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: '97 Sable Trans suddenly stopped working

My 98 Sable tranny died as I went to pull away from a stop light.
Just quit with no prior warning. 86,000 miles.

Broken pump shaft $2300 rebuild.

Works fine now
rogerlh is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2006, 11:15 AM   #3
dlwdkh
AF Newbie
 
Join Date: Jun 2004
Location: Conway, Arkansas
Posts: 60
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: '97 Sable Trans suddenly stopped working

With that number of miles, I would guess that the transmission is shot. To answer your question, Yes, a transmission can just quit. Mechanically failure inside of it can cause it to just stop working. Park isnt a gear is the reason it doesnt move in park.
dlwdkh is offline   Reply With Quote
 
Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Mercury > Sable

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:17 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
 
 
no new posts