Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Become a fan of Igor Sushko - Racecar Driver
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Mitsubishi > Eclipse/Talon/Laser > Eclipse Problem Diagnosis
Eclipse Problem Diagnosis Got a problem you can't fix? Post here and one of our members will answer as soon as possible.
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-07-2012, 10:41 AM   #16
twisted27
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Apr 2012
Location: moscow, Idaho
Posts: 11
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 97 eclipse non turbo mt base=no power to pump

sorry for the question you had already answerd
twisted27 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 09:40 PM   #17
SilvrEclipse
Holset powered 420a
 
SilvrEclipse's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Florence, South Carolina
Posts: 4,434
Thanks: 1
Thanked 14 Times in 12 Posts
Send a message via AIM to SilvrEclipse
Re: 97 eclipse non turbo mt base=no power to pump

Let me know what you figure out and we can hopefully point you in the right direction.
__________________
98 Eclipse GS Turbo
Megasquirt 2 - Holset HY35 Turbo - Built motor - P&P Head and Intake - 3" Turbo back - FMIC - Greddy RZ BOV - Walbro 255 - Aeromotive AFPR - 650cc Injectors - Fidanza Flywheel - Zoom clutch - 13" Cobra Front Brakes - AEM WB - Devilsown meth injection - 3.55 Final Drive gear ratio

1981 Chevy Scottsdale
1987 Nissan 300zx - Chump Car
2001 BMW 325i - DD
SilvrEclipse is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 02:40 PM   #18
twisted27
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Apr 2012
Location: moscow, Idaho
Posts: 11
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 97 eclipse non turbo mt base=no power to pump

so im not getting any power to the coil pack.... that would suggest that i would need the main relay wich i think is the asd relay you are talking about. thats so weird cuz when i tested the two realys under the hood in the firewall, fuel pump and (ASD) realys the tested "good"
twisted27 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 03:50 PM   #19
SilvrEclipse
Holset powered 420a
 
SilvrEclipse's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Florence, South Carolina
Posts: 4,434
Thanks: 1
Thanked 14 Times in 12 Posts
Send a message via AIM to SilvrEclipse
Re: 97 eclipse non turbo mt base=no power to pump

This does not mean that the relay is bad. The ECU tells that relay when to cut on and off. My guess is that you have a problem somewhere else and the ECU is not letting the car start. I would start with checking power at the sensors (Crank, cam, TPS, MAP etc) Then test each sensor to determine if its good or not. Also make sure the plugs are clean. I had a no start issue once and it was a dirty crank sensor plug.
__________________
98 Eclipse GS Turbo
Megasquirt 2 - Holset HY35 Turbo - Built motor - P&P Head and Intake - 3" Turbo back - FMIC - Greddy RZ BOV - Walbro 255 - Aeromotive AFPR - 650cc Injectors - Fidanza Flywheel - Zoom clutch - 13" Cobra Front Brakes - AEM WB - Devilsown meth injection - 3.55 Final Drive gear ratio

1981 Chevy Scottsdale
1987 Nissan 300zx - Chump Car
2001 BMW 325i - DD
SilvrEclipse is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to SilvrEclipse For This Useful Post:
twisted27 (06-16-2012)
Old 06-15-2012, 04:31 PM   #20
twisted27
AF Newbie
Thread starter
 
Join Date: Apr 2012
Location: moscow, Idaho
Posts: 11
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 97 eclipse non turbo mt base=no power to pump

Okay guys sry its been awhile.... soi will go in to as much detail as possible. i still dont get any voltage to pump,ignition coil. i get voltage to relays i had to jump the 4 pin relay conector where the radio would be to get it to crank. so it cranks but still no power to fuel pump or ignition coil. i also do not have a check engine light when the key is turned to the "on" position or while cranking. is there a way to check if the ecu is operational. p.s. i have applied voltage to pump and pump works just cant get the wires to show voltage.idk thanx for your responses guys

also i have replaced the 2 relays on the drivers side firewall and the 4 pin relay where the radio is( still have to jump the 4 pin for it to crank)

sry also i get .5volts at cam sensor with key on dont know if it is supposed to get 12 or if its only under crank that i would see what voltage is actually supposed to be

so i have forced the asd relay to switch ( grounding out red/white wire) and i get voltage to the black red wire that goes to the ignition
coil. is ther a ground wire in that connector for the coil pack? if so then i have a grounding problem(wich i would think it would have to do with some sort of secutity alarm) lights dont flash tho

Last edited by twisted27; 06-16-2012 at 03:31 PM. Reason: update:
twisted27 is offline   Reply With Quote
 
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Want to turbo a 96 Eclipse 2.0 non turbo donidavis Engine, Transmission and Drivetrain 7 12-02-2010 09:23 AM
96 Eclipse Rs Non-turbo Vacuum problem. donidavis Eclipse Problem Diagnosis 27 08-29-2010 09:07 PM
88 Lebaron Turbo - no power to fuel pump 1988lebaronturbo Lebaron 3 05-02-2009 03:30 AM
91 Lincoln TownCar Signature Series - No power 91lincoln Town Car 7 04-22-2009 11:46 AM

Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks

Tags
fuel, help!, pump, relays
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Mitsubishi > Eclipse/Talon/Laser > Eclipse Problem Diagnosis

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:29 PM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel
Automotive Forums .com - Car Forums - Privacy Statement - Top

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
 
no new posts