Automotive Forums .com - the leading automotive community online! Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Automotive Forums .com - the leading automotive community online!
Become a fan of Igor Sushko - Racecar Driver
-
Latest | 0 Rplys
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Toyota > Land Cruiser/LX470
Reply Show Printable Version Show Printable Version | Email this Page Email this Page | Subscription Subscribe to this Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-15-2003, 02:51 PM   #1
bigtuna
AF Newbie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
air condioner problem.

The air on my 2001 LC stops blowing cold air. The fans still work but it seems that the compressor stops fuctioning and the cabin fills with the aroma of humidity. The AC will start blowing cold air again if I shut the AC off and turn it back on. This has happened at least 10 times in four (hot) months. I had it to the dealer 3 times but they can find nothing. They did experience the problem but failed to identify or fix it. They did replace the dash mounted temperature sensor but that did nothing. Any ideas on what it may be?
bigtuna is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2003, 09:12 AM   #2
Deckpilot
AF Newbie
 
Join Date: Dec 2003
Location: Corpus Christi, Texas
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ac probs

I'm not sure why the dealer wouldn't catch this, unless it is intermittent, but perhaps there is some problem with the compressor clutch operation. It's independent of the fan. That sounds like the direction they were going with the temp sensor. Perhaps turning it off and then on resets the whole system and the clutch begins in the engaged position, then after initial release, fails to engage again.
Deckpilot is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2012, 04:19 AM   #3
moeljo
AF Newbie
 
Join Date: Jun 2010
Location: paramaribo
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: air condioner problem.

replace the a/c relay.
moeljo is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2012, 07:48 AM   #4
Brian R.
Resident Chemist
 
Brian R.'s Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Rockville, Maryland
Posts: 8,075
Thanks: 62
Thanked 83 Times in 83 Posts
Send a message via Yahoo to Brian R.
Re: air condioner problem.

I think it's been fixed 9 years ago...
__________________
Forum Guidelines:http://www.automotiveforums.com/vbulletin/guidelines.html

"What we've got here is a failure to communicate"
Brian R. is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Brian R. For This Useful Post:
kyokonitori88 (11-15-2012)
Old 01-03-2013, 01:17 AM   #5
jojnydeep196
AF Newbie
 
Join Date: Jan 2013
Location: California, California
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: air condioner problem.

Had this problem on my Car. Changed the relay and now the a/c works like a champ! Thanks!
jojnydeep196 is offline   Reply With Quote
 
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1994 voyager ac and heat problems bitco Caravan | Voyager 2 10-20-2009 08:49 AM
low port on air condioning Big Red 1 Grand AM 4 06-11-2009 10:56 PM
Air condioning swap 1990 Corolla BL54 Corolla/Matrix/Voltz 1 03-01-2006 02:49 PM
Cold air, air conditioning problem BushidoNinja Eclipse 2000+ 6 06-17-2005 07:23 AM

Reply

POST REPLY TO THIS THREAD


Bookmarks
Go Back   Automotive Forums .com Car Chat > Toyota > Land Cruiser/LX470

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:36 AM.

Community Participation Guidelines | How to use your User Control Panel
Automotive Forums .com - Car Forums - Privacy Statement - Top

Powered by: vBulletin | Copyright Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
 
no new posts