View Single Post
Old 02-10-2005, 03:12 PM   #1
93/01alaLUDE
AF Enthusiast
 
Join Date: Oct 2004
Location: Oneonta, Alabama
Posts: 137
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Engine swap from October still not working PLEASE HELP

Ok had been a relaly long time since ive been on but here is the deal. My H23 locked up and i had a family mechanic(which had no prior experience dealing with honda let alone vtec) swapped in a vtec engine with 5k miles into my 93 lude. After buyin a conversion harness(that didnt work and was the complete opposite of what i need...convert obd11 harness to obd1 computer) to convert my obd1 harness to the 01 obd11 ECU, i have been thru 3 different ECUs trying to get it to work. The non vtec ECU makes the car crank and it runs properly with no skipping studdering or knocking at all, just of course no vtec capabilities. The 3 vtec ECUs (ordered off of ebay 1 was off a 95 and 2 were off a 93) would let the car run but check engine light would come up as soon as you cranked the engine with the new ECU. The car would run but would sputter and just plan run roughly. Pressing the accelarator actually would make it seem as if the engine was not gettin any gas and it would stall out and almost die.

Weird problem ive noticed, my car came prewired for vtec so i plugged the vtec solenoid wire to the solenoid and then the vtec oil pressure switch wire to the vtec oil pressure switch and then the ground to the block and when doing so my tachometer would quit working. Found out after unplugging each one it was not working when the oil pressure switch wire was connected but would work with the solenoid wire connected. This happened when nonvtec ECU was connected or when it wasnt running smooth with p13 vtec ECUs connected. Either way though, with the wires connected or disconnected, tach working or not, car doesnt run smooth with p13 and does not have vtec capibilities. I just thought this might help to find out what was wrong with it knowing the oil pressure switch wire shuts the tach off.

ANY COMMENTS AND HELP IS GREATLY APPRECIATED.

Have had vtec engine since October and still no vtec yet

Thanks again
93/01alaLUDE is offline   Reply With Quote