Help with 2000 isuzu rodeo.


leave_meh_bee
01-29-2010, 09:52 AM
I just bought this rodeo. The check engine light is on, and the code is random cylinder misfire. We have bought new plugs, cleaned every electric component, checked all sparks and coil packs, new fuel filter, etc. We have heard from two different mechanics that our MAF reading is low, bought a used one and the truck is running the same. We have also heard our fuel pump reading is low as well. The intake manifold is not leaking, and one injector is leaking a little air. The truck's check engine light stays on while at idle and while acclerating it blinks. The truck runs rough at idle and cuts off every now and then. We are going crazy! HELP PLEASE!

amigo-2k
01-29-2010, 07:50 PM
The truck is super picky about the plugs you use.

But typically the issues you are having are due to a leaky intake manifold gasket.

leave_meh_bee
02-03-2010, 07:55 AM
Intake manifold gasket not leaking. Plugs are all gapped properly, and are the most expensive we could find. The o-rings on the injectors were leaking, replaced those, still no change.

leave_meh_bee
02-16-2010, 05:51 AM
Also, a new problem. The tail light fuse keeps blowing, the relays for the tail lights and windows seem to be messing up, I am wondering if everything is related. :banghead:

XR400R
02-16-2010, 08:48 AM
Did your mechanic check the crankshaft position sensor? Did he do a manifold vacuum test for a plugged cat (collapsed media)? Those should've set codes, however.

Add your comment to this topic!