94 s/c previa running rough


drew51074
03-24-2009, 11:12 PM
hey guys, i've just picked up a 94 previa s/c a couple days ago and i've been having this issue with the engine. when i first start her up, she's runs great. plenty of power, fast as a bullet, very responsive. as she warms up, the throttle response starts to fade. the engine studders and misses. soon at normal running temp i basically have to go wide open throttle for it to move out of its own way. im thinking i should start with a basic tune up, but when she is cold, she runs great! any ideas??

drew51074
03-27-2009, 10:34 PM
update... ok, new plugs, wires, fuel filter, dizzy cap and rotor, cold air intake, valve cover gasket, oil change, the full tune works. No difference!! :mad:i start her up in the morning and she runs great. when she warms up, the spitting and sputterin starts. now that i have a cold air intake installed, i've notice a loud deep growl coming from the supercharger. when she's cold and runnig good, i dont hear that noise, but when she starts acting up, the growlin starts. its wide open throttle or she wont move out of her own way. i have one ODII code that pops up for a bad knock sensor. would that cause these symptoms?? i cant wait to figure this problem out she runs great for about 5-10 minutes. im hoping its not the knock sensor. the only way to replace it is to remove the engine!!:shakehead

drew51074
04-04-2009, 09:23 PM
ok, the knock sensor was the culprit. i removed the passenger side motor mount so i could lower the engine just enought to see the knock sensor and guess what? its not plugged it!!!:eek7: i hook it up and she's runnin great!!:iceslolan

gertis
06-01-2011, 11:49 PM
Hey, glad you got it fixed. thanks for the info. it will help a lot of previa owners.

Add your comment to this topic!