RX7 Nothing When I Turn The Key


mrbish2007
03-15-2009, 07:34 AM
Hey,

Im having a problem with starting my RX-7.

When I Put the battery charger on the battery yesterday, i lifted the lights up and down with the light up and down switch and everyhting worked fine.

I then proceeded to turn the lights on. The n/s light lifted straight up illuminated but the o/s juddered and you could hear an electrical crackling sound.

Shortly after, the lights would not pop up. No dashboard lights would come on and when i turned the key in the ignition the engine wouldnt start.

Thinking the battery charger had died i proceeded to jump it off my FTO but nothing happened.

It will not Crank
No lights on the dashboard
No Power.

Although i checked power from the battery and it is coming through the first fuse box. and well into the second.

Have I burnt out a fuse or relay??

Help would be appreciated!!

Many Thanks
Peter.

Triznox
03-30-2009, 06:33 PM
You might just have a loose wire. This happened to me.
Had my car in the shop to get an oil hose replaced. I picked it up and the first left turn I took everything shut off. It was as if there was no battery at all. It really sucked cause I was now dead in the middle of Main St. rush hour. I called up the shop and they sent a tow truck. When we got it back to the shop it started up no problem. They thought I was an idiot and sent me on my way. Now I'm heading home again and at the same left hand turn onto Main St. it dies again. Exact same spot. They sent the tow truck again, and again it started up no problem. The shop owner took me for a drive and it died on him when making a left, he jerked it right again and it came back on. This guy must have been good, cause he popped the hood and in less than a minute found the connector that was loose. It's been a while, so I don't remember which one it was, but it was in the general area of the battery.

Add your comment to this topic!