Our Community is 705,000 Strong. Join Us.


water leak?


rond201
12-23-2008, 11:22 PM
I have a coolant leak by the water pump. but not pump.Is there a freeze plug above the water pump? It seems to be behind the pump.

discnik
12-24-2008, 02:24 AM
Could we have the engine, make, model, etc. Thank You

rond201
12-24-2008, 12:24 PM
I thought it was a given being this is a zx2 forum ,sorry.It is a 98 zx2 2.0 z tec dohc.

Davescort97
12-25-2008, 12:37 PM
There is no casting plug. It could be the gasket behind the pump or the weep hole underneath. A new pump (change the timing belt, too.) will solve your problem.

rond201
01-10-2009, 03:11 PM
Ok not many feedbacks on this subject so I will add some more findings.I have taken the timing cover off to grt a better view,it is not the pump.I think it might be the hose that come from the thermestat cover to the pump housing that the lower rad. hose comes into. The thing does not leak all the time and this is what makes it hard to find. Thanks for the previous feedbacks.

rond201
01-24-2009, 12:44 AM
Took to shop,turned out to be two small holes in back of pump housing.

Davescort97
01-25-2009, 01:19 AM
So, did you have to replace the water pump? Did you fix it yourself?

rond201
01-25-2009, 01:36 AM
No Dave ,shop has it now.it is the pump housing,worn so thin it wore two pin holes.The pump was ok but will have them change it.

Davescort97
01-25-2009, 05:37 AM
Oh. I was wondering about that. Thanks for the reply. Dave

Add your comment to this topic!