Our Community is 705,000 Strong. Join Us.


ZC starting problem


Chen
11-20-2008, 10:47 PM
I have an '89 CRX SI with a DOHC ZC swap. When I started having problems, I would slightly depress the gas pedal and it would "choke up" or "cut out" and sometimes die and then wouldn't start. A few days later it wouldn't start. Turns over, but no fire. I've got fuel at the firewall. Got spark. Bought a new TPS that I'm gonna install in the next day or two.

I looked at my timing marks with #1 @ TDC and they are off. My question is, are they off enough that the car wouldn't even fire at all?

http://img211.imageshack.us/img211/2857/img2116sa3.th.jpg (http://img211.imageshack.us/my.php?image=img2116sa3.jpg)

http://img175.imageshack.us/img175/9969/img2115ry6.th.jpg (http://img175.imageshack.us/my.php?image=img2115ry6.jpg)

This is the crank pulley. It has two sets of marks. On the left, there are 3 marks. The middle is red. To the right of those is one single mark.
http://img507.imageshack.us/img507/5977/img2114ix1.th.jpg (http://img507.imageshack.us/my.php?image=img2114ix1.jpg)

http://img175.imageshack.us/img175/4373/img2113nd6.th.jpg (http://img175.imageshack.us/my.php?image=img2113nd6.jpg)

http://img175.imageshack.us/img175/372/img2112wd0.th.jpg (http://img175.imageshack.us/my.php?image=img2112wd0.jpg)

http://img175.imageshack.us/img175/5832/img2117lr2.th.jpg (http://img175.imageshack.us/my.php?image=img2117lr2.jpg)

I kinda posted this in a hurry. Any ideas and/or help would be great.

Add your comment to this topic!