HELP! Engine starts and stalls out


familyfarm
09-14-2008, 06:12 PM
93 E-150 302V-8 Starts then stalls out
Help I have a 93 E-150 Van with a 302 V-8. The engine was installed 14 months ago. It is a Ford Factory Rebuilt. I had new injectors, new plugs, new wires, new EGR valve, new Purge Valve, new cap and rotor(replaced again recently) new Fuel Pressure Regulator, new MAP sensor, new Air, Gas, oil filters, new water pump.
It was running fine no problems. two days ago after the van sat for three days I started it up and headed home, about a 75-80 mile trip. First after about 15 minutes the Check Engine light came on, and after another minute or so it started to bog down when I excellerated. Each time I tried to push hard it would not respond, it felt like a fuel problem. I replaced the fuel filter the next day and checked for ant vacuum and fuel leaks, everything seemed fine. I took it out for a hard road test, it responded fine excellerated fine plenty of power and no hesitation. It was running and idleing fine.
I went to start it on the next day and it started then died out after about a minute, I restarted and the same thing, it will keep restarting then dieing out. Can it be the ignition module? or is it more likely fuel problem? Please some one help!!!:confused:

rockwood84
09-15-2008, 06:39 AM
have you checked the fuelpump pressure?

familyfarm
09-15-2008, 09:11 AM
have you checked the fuelpump pressure?
I didn't check pressure with a guage, but when I pulled the line off the filter, there was quite a bit of pressure. The pump does run and cycles off with key turned on. I have to get a pressure guage to see exact pressure though. Thanks

Add your comment to this topic!