1995 Probe GT NEED HELP


Brenda101
09-04-2007, 02:14 PM
Can anyone give me some pointers with this problem, i'm having troubles when i give the vehicle throttle, it begins to bog out when i give alot of throttle, but if i just lightly depress the accel pedal i can pick up come rpm otherwise it bogs, and wants to die out, also my idle sits lower than usual and the problem all began when i was driving out to vancouver island 300 kilometers away ???? Please helphttp://www.automotiveforums.com/vbulletin/images/icons/icon9.gif

taillight
09-07-2007, 09:54 AM
First pull the trouble codes and see what the computer doesn't like. Then look for any vacuum hoses off or cracked. How long has it been since you had a tune-up ?

C. Cleve
11-17-2007, 06:04 PM
Hi, You MOST likley have a vacumme leak, OR the LARGE hose going to the throttle body is cracked, The flex hose, Take a GOOD look, See Ya, Clay..

octagon
11-19-2007, 07:50 AM
I had a 93 that was doing exactly what your's sounds like it's doing. I found a crack in the bottom of the flex hose that joins the air cleaner to the throttle body. I was 100 miles from home when it happened, so a piece of duct tape fixed it until I got to the wreckers for and intact one. The other thing it could be is a crack in the insulator at the plug end of the plug wires. If the Bakelite is cracked or if it is oil soaked from a leak in the valve cover gasket, it can short out against the side of the valve cover and cause the car to miss fire. I would start looking for a vacuum leak first, but check the plug wires while you are at it. Good luck

Add your comment to this topic!