How do I reset 4 wheel drive sensor... amber message


orionshines
03-07-2006, 03:06 PM
Had a oil change business service 4 wheel drive, but they didn't know proceedure to reset sensor so Ive got the amber light some times... "Service 4 wheel"

orionshines
03-07-2006, 03:42 PM
Had a oil change business service 4 wheel drive, but they didn't know proceedure to reset sensor so Ive got the amber light some times... "Service 4 wheel"


2000 xl slt

bndfishing
03-26-2006, 06:35 PM
You don't reset the light, it is not a service light like a change oil light. You have the light because a code has been set. You need to have it scanned find out what code is set, diagnosis the problem and then the light will go away.

orionshines
03-27-2006, 09:28 PM
I had it scaned today for $60 and got a error code of b2725 one of the swiches is out...
Can you tell me which one and where to look for it if it is accessable!
Thanks!!!

orionshines
03-27-2006, 09:37 PM
b2527 code is where the failed switch is... Can you tell me about this switch?
Where it is and if it is easy to change.
Thanks

bndfishing
03-27-2006, 09:41 PM
I need year, make , model then I can help you.

bndfishing
03-27-2006, 09:52 PM
also you have it listed as 2725 and 2527 they are way not the even close I am going to assume it is 2725 (range mode switch voltage level outside possible range.) So what is it telling you is that the selector switch is what has thrown the code. It is a 3 page trouble tree if you have a fax I can fax it to you Tuesday night when I get home.

VTFan
03-30-2006, 11:19 PM
I have a 2000 Yukon with the same message. Depending on mileage, the light may or may not be valid. In my case I had a buddy look at vehicle and current TSB's (GM or CMC technical service bulletins) and , sure enough, there is a TSB on this issue. Four wheel not the issue, the switch on the dash IS the issue. Went to dealership, replaced switch, and solved the message center light.

masiri
05-26-2006, 09:57 AM
Yukon 2006 xl
I had the frist oil change then i got "service 4WD". Also the switches didnot respond . What shoud i do

Add your comment to this topic!