Page updated on 12-16-2017

DIS coil keeps burning out


acurac27a
02-20-2006, 02:02 PM
I posted this in the Cutlass forum too but i'm very desperate for help right now and thought maybe other oldsmobile owners could possibly help me out.

I got a cutlass calais supreme a few months back and after about a week the (DIS) distributorless ignition coil burned out so I bought another one and it lasted about a month before the car starting bucking bad then the coil melted and started oozing grey stuff out the top, so i went and got one at the scrap yard this time and it wont start at all now, just cranks and cranks.. I'm thinking maybe there is a bad wire or somthing but before i go get a whole new chassis I was wondering if you guys had any ideas? I gave it a tune up right when i got it (plugs, wires, fuel and air filters, oil change) the plugs are correctly gapped and wires are at spec resistance. I've been looking all over the chassis for anything burned out but yet to visually see anything.

maxwedge
02-20-2006, 03:54 PM
Start looking for bad grounds, in the future you must post year, model and engine.

acurac27a
02-20-2006, 08:42 PM
87 calais v6, thats all i know

maxwedge
02-20-2006, 10:29 PM
87 calais v6, thats all i know
If anyone asks its a 3.0l.

acurac27a
02-21-2006, 02:26 PM
So nobody knows any other reasons this could keep happening besides a bad ground? any one sure that this is the only possibility? I think im just gona crab a whole chassis at the scrap yard and throw it on there then and see what happens.

Add your comment to this topic!