2003 Honda CRV and Throttle Body Problem


mak415
10-06-2005, 06:57 PM
Anyone here of this?
Engine light on- 2003 Honda CRV with 47,000 miles
Honda dealer says throttle body is shot.
Past warranty- $1100 for a new one.
What is up?

superbluecivicsi
10-07-2005, 03:30 AM
what is the actual check engine light? why is the throttle body shot?

you can try ebay for much cheaper or pick one up from autozone for $100 - $300 depending on brand. they all work the same way. put it in yourself which will take you about 30 mins and you just saved $700 - $1000 instead of going to honda. ps, dont forget to get a new gasket................$10 - $20.

petroman
12-12-2005, 01:51 PM
Hi:

I just had a similar problem with my 02 CRV at 65,000km (about 40,000 miles).

I bitched to my dealer (see earlier post) and was told Honda and the dealer would split the part if I paid the labour.

It sounds like a grey warrenty issue to me.

superbluecivicsi
12-13-2005, 01:12 PM
Hi:

I just had a similar problem with my 02 CRV at 65,000km (about 40,000 miles).

I bitched to my dealer (see earlier post) and was told Honda and the dealer would split the part if I paid the labour.

It sounds like a grey warrenty issue to me.

check your other post.

grhondacrv03
03-05-2009, 09:49 AM
Hi,
I just learned yesterday that my "03 Honda CRV" needs a new throttle body, too. I was told this by my private machanic and they suggested that I bring to the dealer. They gave me a copy of the print out (hook it up to the computer) and it stated that " Certain throttle bodies become contaminated due to a manufacturing defect".
So, now I brought it to the dealer and am in the process of trying to have them repair this. My question is that if it's a manufacturing defect why should I have to pay for this repair? I don't know if anyone has any suggestions for me regarding this.

jrsick
02-21-2010, 10:50 AM
Do you know what the problem really is? There are several sensors on the TB and honda recommends replacing entire TB, sensors included, if any of the components fail. I had problem that sounds the same as yours and turned out to be a throttle position sensor. I bought the sensor and installed on the TB, all works fine. TPS was $29. Easy to do.

Add your comment to this topic!