96 GC Selectrac "Klunk when going into drive and reverse, sign of problem?


johneich
01-28-2004, 07:53 PM
I have a not loud, not mild thunk noise when going into drive and reverse is this normal or a sign of trouble comming?, and what kind of trouble might it be? Big or small? I know you can not say for sure here but any help is apprectiated.
John

Goldfishy
01-28-2004, 11:55 PM
My 99' GC does the same thing, even after a tranny fluid and filter change. Dealer said it's a "trademark" of that tranny. 101,000 miles and still going.

johneich
01-29-2004, 10:57 AM
Sorry I forgot the above info

R_WALDO_86
01-29-2004, 10:44 PM
mine does that too

johneich
01-29-2004, 10:53 PM
mine does that too
Hi Waldo what year miles do you have?

R_WALDO_86
01-30-2004, 07:04 PM
I'm at about 127,000 on my 96 with the 4.0L but it is probably a little more because i haven't had the rack and pinion reset after i put on my lift kit and bigger tires. it's been in my family since about 50,000 and has done it ever since i can remember.... i wouldn't worry about it too much

dksob81
09-17-2004, 03:02 AM
mine does it , whe I put it in reverse (94 grand cherokee 5.2L) but doesn't in drive. I wouldn't worry too much about it.

Goldfishy
09-18-2004, 03:48 AM
Someone had posted earlier that he took it to the dealer and said it was suspected the ring gear on the reverse was worn out and thus, the bit of freeplay in the gear made the klunk noise.

I never saw the reply back if he ever got the repairs done and how much and did it cure the problem?

Add your comment to this topic!