98 century ABS warning light stays on


chasbox1
04-10-2015, 01:11 PM
Ran scanner and it showed codes C1215, C1226 and C1233. We checked the passenger front and found the wire to the sensor hanging off. It was damp inside so we dried it as much as we could. We reconnected the wire and tested. The light still on. We ran the scanner again, Only one code came up C1233. The book says ( Right front wheel speed circuit open or shorted)

Any ideas
C1233 - Right Front Wheel Speed Circuit Open or Shorted

Read more at: http://www.obd-codes.com/trouble_codes/obd-ii-c-chassis-codes.php
Copyright OBD-Codes.com
C1233 -

Read more at: http://www.obd-codes.com/trouble_codes/obd-ii-c-chassis-codes.php
Copyright OBD-Codes.com
C1233 -

Read more at: http://www.obd-codes.com/trouble_codes/obd-ii-c-chassis-codes.php
Copyright OBD-Codes.com

gmtech1
04-10-2015, 09:43 PM
Dried it out and re-tested...what and how did you retest? Did you measure the resistance of the speed sensor? It's usually around 1200 ohms. Can always compare it to the other side and see if it's the same. Water in the connector is no good, will cause corrosion inside the wire insulation. If the speed sensor tests good at the sensor connector, you will need to reconnect it and measure it at the EBCM connector to see if it is the same. You may have a damaged wire between the sensor and the EBCM.

chasbox1
04-10-2015, 10:55 PM
Sprayed some air to dry out and started up the engine to see the light came on. Will try your suggestion.
Thanks

Add your comment to this topic!