1996 with Crankshift Sensor Fault Code


rnelson
11-08-2011, 07:28 PM
I have a 96 Regal 3100 and the fault code is returning a bad crank shaft position sensor for the sensor behind the harmonic blancer. Both sensors and the harmonic balancer have been replaced with the code checked between each item being changed out. I am still getting the same fault code.

When the engine is cold, it will not idle right. After the engine warms up a bit, things are fine. Please help.

Tech II
11-08-2011, 08:46 PM
Did you replace BOTH crank sensors? Or just the one behind the harmonic balancer?

rnelson
11-08-2011, 09:25 PM
Yes both sencers have been replaced plus the harmonic blancer // the code reads sencer behind harmonic blancer

rnelson
11-10-2011, 09:51 PM
yes both sencers have been replaced plus the harmonic blancer // the code reads sencer behind harmonic blancer
do u have to be a qualified mechanic to answer someones question /im what u call a shade tree mechanic but ive seen some questions i know because ive been down that road before myself thanks for this web sight

Tech II
11-11-2011, 08:45 PM
OK, what is the code?

rnelson
11-11-2011, 09:04 PM
I dont remember the number but it be same on all the dinostic machine that shows crankshaft position sencer bad the one behind the harmonic blancer // wont number or code be same

SuperFudd
01-20-2012, 08:20 PM
Consider the posibilty of a bad crimp on connection of a connector to wire at the "computer" end of the wire from the sensor, though in my experience that would cause the engine to quit / not start. Wiggle the wires at the plastic multiwire connector.

Add your comment to this topic!