Page updated on 11-20-2017

88 acura integra won't start from time to time


cwhite57
08-03-2011, 06:41 PM
I have an 88 acura integra and the problim is that once in a while it would not start after it had been running. If I let it sit for 5 min it would start. Now it is happening everyday. One time it will start great and run fine, but when I turn it off I don't know if it will start again. I checked the gas and it is getting gas and the pressure is fine, but when it last happened it would turn over but wouldn't start for the rest of the day, I checked and it had no spark. After I replaced the ignition control mod and rotor, it started on the second try but when i got to work and turned it off the same thing. I let it sit for a while (about 15 min) and it started. Like I said after it starts it runs great, lots of power, no missing or any thing.:banghead:

Moppie
08-03-2011, 06:48 PM
Welcome to AF!


Can you give us some more info?

What engine is it running?

And by not start, do you mean the starter motor is working or not?

cwhite57
08-03-2011, 06:52 PM
Welcome to AF!


Can you give us some more info?

What engine is it running?

And by not start, do you mean the starter motor is working or not?
The starter is turning the motor over, just don't get spark from time to time. When it dose start it runs just fine.
Engine 1.6L fl 4cyl

Moppie
08-03-2011, 06:58 PM
How did you check the fuel pressure?

cwhite57
08-03-2011, 07:01 PM
How did you check the fuel pressure?
I had it in the shop and they tested it. But because it was running at the time they couldn't find a problim.

Moppie
08-03-2011, 07:03 PM
Ahh, you need to check it when it's not running.


Need to isolate the cause of the problem to fuel or ignition.

cwhite57
08-03-2011, 07:10 PM
Ahh, you need to check it when it's not running.


Need to isolate the cause of the problem to fuel or ignition.
When it won't start I have no spark but i do had fuel.

Moppie
08-03-2011, 07:21 PM
When it won't start I have no spark but i do had fuel.

Cool, did you test for spark at the coil, or just at the plugs?

cwhite57
08-03-2011, 07:31 PM
Cool, did you test for spark at the coil, or just at the plugs?
At the plug. I heard if the coil is bad it would stop working all together, not from time to time or is this wrong.

Moppie
08-04-2011, 12:34 AM
At the plug. I heard if the coil is bad it would stop working all together, not from time to time or is this wrong.

Generally, but it could still be a bad coil.

Or, a bad earth, or bad connection to the coil, dizzy etc.

If you haven't replaced any of other ignition parts in the last 10,000kms, now would be a good time to do so.

cwhite57
08-04-2011, 12:47 AM
Generally, but it could still be a bad coil.

Or, a bad earth, or bad connection to the coil, dizzy etc.

If you haven't replaced any of other ignition parts in the last 10,000kms, now would be a good time to do so.
I am going to pickup a voltage meter in the morning and check the voltage and resitance. I just need to find out the specks in the resitance. Will let you know what I find out tommorrow.

Add your comment to this topic!