1999 gmc jimmy that wont start


andrew24
04-22-2010, 02:27 PM
i have a 99 jimmy and it wont start replaced fuel pump thats giving me correct pressure now that still didnt fix it i re timed it but no luck still wont start replaced distibuter still no luck i replace coil still no luck pulled plugs and no spark grabed plug deff voltage not enoff to say so please help im running out of ideasoh i also replaced plugs and wires too

maxwedge
04-22-2010, 03:22 PM
Tough to understand your post, but lets see, you have spark, but weak? Will is start spraying some carb cleaner or starting fluid into the intake?

andrew24
04-22-2010, 05:00 PM
nope wont start with carb or gas or starting fluid. do u think it is the cap and rotor? i also teasted voltage from coil it reads 12-14 volts

maxwedge
04-22-2010, 06:53 PM
Do you have good spark, sounds like no, take a look at the cap and rotor.

andrew24
04-22-2010, 07:46 PM
i have no spark just replaced rotor and the ignition controle modular and i still have no spark from the plugs

andrew24
04-22-2010, 07:48 PM
checked ground did cotinuity test have great ground....? did they give me a bad coil?

maxwedge
04-23-2010, 08:17 AM
How about the pick up in the dist.? Dist was replaced?

andrew24
04-23-2010, 11:33 AM
yes i replced the distributer to make sure it wasnt that either over all i spent 300 in 1 day to get er running again i was up all night too trying to trace wires but no luck... is their a relay for this gimmy in fuse box i know their is a fuse thats fine ... i despartly need help i guess ill have to bit the bullet and bring her to gm dealer

maxwedge
04-23-2010, 12:00 PM
No relay.

dauda.1
08-11-2010, 03:50 PM
yep, i have the same problem, except i did a fuel pressure test and it came up good. new crank sensor, ignition module, cap, rotor, plugs and wires! after disconnecting the battery i get a cough and sputter but no consistant spark... i'm thinking of moving inside, maybe the passlock security system?

msanchez
08-14-2010, 10:01 PM
ya my 96 jimmy wont start nether

huffy55
09-28-2011, 03:56 PM
I also have a 1999 Jimmy. Fuel pump replaced, good pressure, 64 lbs, fuel filter replaced, have spark, rotor & cap replaced. Some times it will fire right up, other times, it just putters and turns at maybe 100 rpm and stalls. Befroe pump replacement, sprayed starting fluid to get running, not it doesn't matter if I spray it or not, wont even try to fire. HELP!

huffy55
09-28-2011, 04:59 PM
Just tried starting Jimmy again, now it's firing, trying to go but won't. Noticed Ignition module attached to coil is so hot you can't touch it! Firing sparatic, turning very low rpm and bucking. Timing chain ok! So here's the kicker, went out after work today & it fired right up! This si what I've been dealing with for a month, no one can seem to find out why and NO codes. I know tomorrow, it will be back to the same not starting again.

Add your comment to this topic!